Milliongave til Byselskapet

Selskapet for Grimstad Bys Vel ble tildelt en million kroner i gave fra 200 årsjubilanten Sparebanken Sør.

DELTE UT 1 MILLION: Banksjef Vidar Ås i Sparebanken Sør i Grimstad delte ut en million kroner til Byselskapet under feiringen av bankens 200 årsjubileum. Her er Ås flankert av Byselskapets leder Torgrim Næverdal (t.v.) og styremedlem Trond Nilsen.

Utdelingen fant sted utenfor Sparebanken Sørs lokaler i Storgaten i Grimstad torsdag 12. september.

Banksjef Vidar Ås understreket at Byselskapets innsats for allmennheten gjør at alle, både innbyggere og besøkende, kan få glede av gaven.

Viktig sponsor

– Vi har lyst til å bidra til brygga dere holder på å bygge og den fantastiske jobben dere gjør. Dere gjør mye rundt forb,i og jeg tror ikke alle er klar over hvor heldig byen er som har dere som står på og legger til rette for oss, sa Ås til Grimstad Adressetidende.

Sparebanken Sør deler ifølge Ås ut ca. 60 prosent av sitt overskudd til gode formal i lokalsamfunnet, og sponser en rekke lag, foreninger og klubber i kommunen.

– Vi ønsker å engasjere oss i lokalsamfunnet for å skape vekst og utvikling i de områdene som banken representerer, sa Ås til Adressa.

Skjærgårdsopplevelse midt i byen

For Byselskapet er pengegaven kjærkommen, og vil innebære at den nye strandpromenaden på Gundersholmen kan fullfinansieres. Promenaden skal gi allmennheten en skjærgårdsopplevelse midt i byen. Den skal også tilrettelegges for rullestolbrukere.

Byselskapets leder, Torgrim Næverdal, var svært glad for den store pengegaven.

Ved Byselskapets 100 årsjubileum i 2022 fikk også stiftelsen en million kroner i gave fra Sparebanken Sør. Pengene bidro til finansiering av restaureringen av den gamle fergebrygga på Marivold. Brygga sikrer allmennhetens tilgang til det populære turområdet fra sjøsiden.

TAKKET: Byselskapets leder takket for milliongaven fra scenen utenfor Sparebanken Sørs lokaler.

 – Fantastiske gaver

Nå skal de som ikke har tilgang til båt gis muligheten til å oppleve skjærgården fra Gundersholmen.

– Det er en fantastiske gave. Vi er avhengig av gaver og kontingenter for å kunne drive vårt arbeid med å sikre verdifulle områder i skjærgården og nær sentrum for allmennheten. Områdene må også vedlikeholdes, så gaver og et godt samarbeid med kommunen er viktig for oss, sier Næverdal.

—————————

Vil du være med i Byselskapet?

Meld deg inn i Selskapet for Grimstad Bys vel – klikk her